Cum să Pui Masă Musculară Fără Grăsime

În funcție de fizicul pe care ți-l dorești, ai putea vrea să fii mai mare sau mai suplu în timp ce te menții definit. Cei trei tipi din imaginea de mai jos au aproximativ același procent de grăsime corporală. Diferența dintre ei e nivelul de dezvoltare musculară. Care fizic îți place mai mult?

kinobody classes copy

De Câtă Masă Musculară ai Nevoie Pentru Fizicul Dorit?

Primul tip are musculatura decent dezvoltată și arată bine pentru că are un procent scăzut de grăsime corporală. Ăsta e aspectul pe care îl aleg unele modele și unii actori de la Hollywood, pentru că arată supli când sunt îmbrăcați și sculptați fără tricou. Să obții fizicul ăsta, vei avea nevoie să pui doar aproximativ 2-5 kg de mușchi și să ai un procent scăzut de grăsime corporală. Poți reuși asta în 6-12 luni.

Al doilea tip e mai mare și mai impunător. Iese în evidență și când este îmbrăcat și ăsta e fizicul pe care îl aleg actorii din filme de acțiune - gândește-te la Daniel Craig ca James Bond și la Ryan Reynolds ca Deadpool. Să obții fizicul ăsta, vei avea nevoie să pui aproximativ 7-11kg de mușchi și să ai un procent scăzut de grăsime corporală. Poți face asta în aproximativ doi ani.

Al treilea tip e aproape de potențialul său genetic natural și are foarte multă masă musculară. Cu fizicul acela ai putea să joci rolul unui supererou într-un film - gândește-te la Henry Cavill ca Superman sau la Chris Hemsworth ca Thor. Ca să ajungi acolo, vei avea nevoie să pui 14-18kg de mușchi și să fii definit. Poți face asta în 4-6 ani de antrenament cu greutăți. Continuă să citești pentru a învăța cum să obții aceste fizice:

ÎN DOI ANI POȚI ATINGE
%
DIN POTENȚIALUL TĂU GENETIC
PESTE
%
DINTRE CEI CARE SE APUCĂ DE SALĂ RENUNȚĂ ÎN PRIMELE CINCI LUNI
PESTE
%
DINTRE CULTURIȘTI IAU STEROIZI

Ce înseamnă statisticile astea pentru tine?

E posibil să fi văzut pe internet  transformări în care un tip a trecut de la slab la sculptat în trei luni sau ceva de genul. Ei bine, tipul ori lua steroizi, ori mințea să vândă un produs. Poți pune mușchi destul de rapid ca începător, dar să fim realiști, nu vei construi fizicul dorit în trei luni. Îți voi spune asta, totuși: Antrenează-te corect un an sau doi și vei fi uimit de rezultatele pe care le vei obține.

VIZIONEAZĂ CURSUL NOSTRU VIDEO GRATUIT

“Cum Să Începi Să Pui Mușchi Fără Grăsime Chiar Astăzi”*

Din acest curs gratuit, vei învăța bazele creșterii musculare. Explicăm amănunțit setarea antrenamentului, nutriția și mentalitatea necesare pentru rezultate optime. Vizionare plăcută!

VIDEO 1: DE LA OM OBIȘNUIT LA ZEU GREC: TRANSFORMARE PAS CU PAS

VIDEO 2: CUM SĂ ÎȚI SETEZI ANTRENAMENTUL PENTRU CREȘTERE MUSCULARĂ
VIDEO 3: CUM SĂ SETEZI CALORIILE PENTRU PUNERE DE MASĂ
VIDEO 4: CUM SĂ URMĂREȘTI PROGRESUL ÎN PERIOADA DE MASĂ
VIDEO 5: PUNEREA DE MASĂ CA STIL DE VIAȚĂ
VIDEO 6: CUM SĂ MAXIMIZEZI CREȘTEREA MUSCULARĂ FOLOSIND PERIOADELE DE ODIHNĂ
VIDEO 7: CUM SĂ TE ANTRENEZI CU GREUTATEA CORPORALĂ PENTRU CREȘTERE MUSCULARĂ

Cele Mai Bune Resurse Pentru Creștere Musculară Fără Grăsime*

Programul Greek God

Programul Aggressive Fat Loss, scris de Gregory O’Gallagher de la Kinobody, e unul dintre cele mai populare programe pentru definire. E cel pe care l-am folosit înainte de a crea ShredSmart. Greg pune accentul pe tehnici ingenioase precum Intermittent Fasting, care te vor ajuta să slăbești într-un mod plăcut. AFL mai conține, de asemenea, diete și antrenamente detaliate.

The Muscle and Strength Training Pyramid

The Muscle and Strength Training Pyramid, creată de Eric Helms, e una dintre cele mai apreciate cărți de antrenament din lume. Folosindu-se de experiența sa ca cercetător, powerlifter, culturist și antrenor, Eric explică modul în care să îți structurezi antrenamentul pentru forță și masă musculară. Programele de antrenament sunt ideale pentru avansați. Asta este cartea pe care Radu o folosește pentru a-și crea rutinele de antrenament.

Principii de Bază Pentru Creșterea Musculară

#1 Consecvența

calendar-thinkeatlift

Deoarece creșterea musculară e un proces lent, cel mai important e să te ții de programul tău de nutriție și antrenament pe termen lung. Dacă un tip se antrenează jumătate de an cu un program optim și altul se antrenează un an cu un program bun, dar inferior, cel din urmă va avea rezultate mai bune.

Un program optim executat prost e inferior unui program decent executat corect. Uită-te la videoclipul ăsta pentru a învăța care e potențialul tău natural de creștere musculară și cât durează să ajungi acolo.

#2 Antrenează-te Pentru Forță

henry-cavill-workout-for-man-of-steel

Rdicatul greutăților din ce în ce mai mari de-a lungul timpului e cel mai important pentru creșterea musculară. Se poate prezice nivelul dezvoltării musculare al unei persoane doar privind forța lor relativă la câteva exerciții cheie. Forța relativă se referă la forță comparativ cu greutatea corporală.

De exemplu, dacă un tip face șase repetări cu 90kg la împins astăzi și peste un an face tot șase repetări cu 90kg, va fi la fel de mare. Totuși, dacă ar ajunge la șase repetări cu 100kg, pieptul lui ar fi semnificativ mai mare.

Dacă vrei să devii mai musculos, principalul tău scop la sală e să devii mai puternic. Citește articolul ăsta să afli cât de puternic trebuie să devii pentru fizicul dorit.

#3 Folosește Volumul, Intensitatea și Frecvența Potrivite

Zac-Efron-Neighbors-Seth-Rogen

Numărul de repetări pe care le faci la sală, greutățile pe care le folosești și cât de des te antrenezi sunt cei piloni ai rutinei tale de antrenament. Setarea corectă a celor trei variabile va asigura progresul tău optim.

Volum = Numărul total de repetări pe care le faci într-o săptămână - Intensitate = Cât de grele sunt acele repetări - Frecvența = Cât de des antrenezi o grupă musculară

Tipii care nu iau în considerare unui dintre acești trei piloni sfârșesc plafonați și frustrați. Citește acest articol pentru a învăța cum să îți setezi corect rutina de antrenament.

#4 Mănâncă Într-un Surplus Caloric și Destule Proteine

food

Creșterea musculară e maximizată când luăm în greutate pentru că este creat țesut nou din nutrienții în exces. Trebuie să mâncăm într-un surplus caloric și destule proteine pentru a sprijini creșterea musculară.

Unii tipi merg prea departe. Există o limită pentru mușchiul care poate fi creat într-o zi de corp și dacă îi dăm mai mulți nutrienți pe care să îi folosească nu vom accelera procesul. E ca un muncitor care construiește o casă. Nu va construi casa mai repede dacă îi dăm mai multe materiale pe care le poate folosi. De fapt, materialele nefolosite doar se vor aduna în jurul casei - așa cum grăsimea se va aduna în jurul mușchilor.

Citește acest articol pentru a învăța cum să îți setezi nutriția pentru creștere musculară.

#5 Odihnește-te Cât Trebuie

gym training

Creșterea musculară are două laturi: 1) Să creăm stresul care stimulează adaptarea și 2) Să îi permitem corpului să se recupereze și să se îmbunătățească.

Când capacitatea ta de recuperare e bună, poți face față la mai mult antrenament, însemnând rezultate mai bune pe termen lung. Un factor important de ținut minte e că reacția corpului la toate tipurile de stres e similară. Chiar dacă ridicatul greutăților, moartea unei persoane dragi sau predarea proiectului pentru serviciu  sunt diferite, corpul le face față folosind același rezervor de recuperare. În alte cuvinte, stresul psihic te poate face mai slab fizic.

Pentru a-ți menține capacitatea de recuperare ridicată, trebuie să dormi destul și să reduci stresul de zi cu zi cât mai mult posibil. Citește articolul ăsta pentru a învăța cum se face.

Produse Populare Pentru Creșterea Musculară din Magazinul Nostru

*Rezultatele pot varia în funcție de individ