Cum Să Ai o Alimentație Corectă

Făcând numai câteva schimbări în dieta ta, te poți bucura de beneficii precum pierdere de grăsime, creștere musculară, stare de spirit îmbunătățită, somn mai bun, niveluri mai bune de energie și multe, multe altele. Citește în continuare să afli mai multe.

Cum Să Îți Faci Dieta Să Lucreze Pentru Tine

Numărul de calorii și alimentele pe care le mănânci îți afectează semnificativ greutatea, sănătatea și echilibrul hormonal. Chiar dacă ai putea să devii definit mâncând doar fast food, dulciuri și shake-uri proteice, cu siguranță nu e ideal.

 

Concepția multora despre a “mânca sănătos” e cam exagerată. Ei cred că e doar alb sau negru: alimente bune și alimente rele.
Adevărul e mult mai complex. Există foarte puține alimente, dacă există, care sunt nesănătoase în mod activ, adică alimente care să aibă un efect dăunător asupra corpului tău dacă le mănânci o dată. Motivul pentru care alimente precum ciocolata sau cartofii prăjiți sunt etichetate ca fiind “nesănătoase” este acela că ele sunt relativ lipsite de micronutrienți, proteine și fibre, în timp ce au foarte multe calorii. Un termen mai bun pentru aceste alimente ar fi “calorii goale”. Dacă îți domină dieta, dezvolți deficiențe de micronutrienți și devii supraponderal ca rezultat.

CONSUMUL MEDIU DE CALORII A CRESCUT CU
%
ÎN ULTIMII 30 DE ANI
PESTE
%
DINTRE ADULȚI SUNT SUPRAPONDERALI
MAI PUȚIN DE
%
SPUN CĂ MĂNÂNCĂ LEGUME ZILNIC

Ce înseamnă aceste statistici pentru tine?

Greutatea în exces, deficitul vitaminelor și mineralelor esențiale și sedentarismul sunt adevăratele cauze ale majorității problemelor de sănătate pentru care sunt acuzate alimentele consumate. Desigur, există câteva alimente care conțin compuși dăunători precum grăsimile trans sau nitrații de sodiu, dar acele alimente ar trebui să îți domine dieta pentru a-ți afecta semnificativ dieta.

Un mod mai bun de a privi mâncatul sănătos ar fi acesta: În loc să elimini complet alimentele “rele”, asigură-te că dieta îți este dominată de alimente foarte nutritive. În acest mod, obții toate vitaminele, mineralele și fibrele, nu devii supraponderal și încă poți include calorii goale în dietă fără efecte negative asupra sănătății.

VIZIONEAZĂ CURSUL NOSTRU VIDEO GRATUIT:

Cum Să Mănânci Pentru a Pierdere de Grăsime, Creștere Musculară Și Testosteron Ridicat

Din acest curs video, vei învăța cum să îți setezi caloriile și macronutrienții pentru a obține fizicul dorit, ce să mănânci și cum să îți alimentezi sistemul endocrin pentru sănătate hormonală. Vizionare plăcută!

VIDEO 1: CUM SĂ SETEZI CALORIILE ȘI MACRONUTRIENȚII PENTRU PIERDERE DE GRĂSIME

VIDEO 2: CE ALIMENTE SĂ MĂNÂNCI LA DIETĂ
VIDEO 3: CUM SĂ INCLUZI MÂNCĂRURI DELICIOASE ÎN DEFICITUL CALORIC
VIDEO 4: CUM SĂ MĂNÂNCI PENTRU A CREȘTE NATURAL TESTOSTERONUL
VIDEO 5: CONSUMUL OPTIM DE APĂ ȘI FIBRE PENTRU CREȘTERE MUSCULARĂ
VIDEO 6: CUM SĂ URMĂREȘTI MACRONUTRIENȚII FĂRĂ SĂ DEVINĂ O OBSESIE

Cele Mai Bune Resurse Pentru Alimentația Corectă

Programul ShredSmart

ShredSmart e un program complet pentru a obține un corp musculos și definit. Include planuri dietetice amănunțite, antrenamente pentru orice nivel de experiență și tehnici pentru a rămâne motivat în timpul dietei. ShredSmart e fără îndoială unul dintre cele mai complete programe de pe piață.

Muscle and Strength Nutrition Pyramid

The Muscle and Strength Nutrition Pyramid, scrisă de Eric Helms, te învață cum să îți structurezi corect dieta pentru performanță maximă la antrenament. Eric desființează toate miturile legate de nutriție și îți oferă cele mai eficiente metode pentru definire și creștere musculară. Aceasta este principala sursă de informare a lui Radu, când vine vorba de nutriție.

KinoChef

KinoChef e o carte de bucate creată pentru a-ți arăta cum să îți setezi planul de mese pentru definire și creștere musculară. E excepțional pentru oamenii care doresc să mănânce mese delicioase, sățioase, care nu au prea multe grăsimi sau carbohidrați, ci mențin un echilibru armonios al macronutrienților.

Principii de Bază ale Nutriției Optime

#1 Mănâncă Numărul Potrivit de Calorii

nutritious

Nimic nu afectează sănătatea și compoziția corporală la fel de mult ca numărul de calorii. Dacă ești supraponderal, să slăbești e cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, echilibrul hormonal, calitatea somnului, nivelurile de energie, performanța la antrenament, viața sexuală și multe altele. Pierzi grâsime mâncând mai multe calorii decât arzi într-o zi.

Citește acest articol pentru a învăța cum să îți setezi planul nutrițional pentru pierdere de grăsime.

O masă musculară mai dezvoltată are de asemenea efecte pozitive asupra sănătății: crește speranța de viață, crește nivelurile de energie, reduce șansele mortalității din toate cauzele, crește testosteronul, accelerează metabolismul și multe altele. Toate aspectele vieții tale sunt îmbunătățite dacă ești definit și musculos.

Citește acest articol pentru a învăța cum să îți setezi planul nutrițional pentru creștere musculară.

#2 Mănâncă Destule Proteine și O Cantitate Echilibrată de Grăsimi și Carbohidrați

food

Contează și de unde provin caloriile tale. O dietă mai bogată în proteine te ajută să depui mai mult mușchi, să pierzi grăsime mai ușor, să te simți mai plin și să menții masa musculară în timpul dietei.

Grăsimile și carbohidrații sunt foarte importante pentru sănătate, pentru performanța la antrenament, calitatea somnului, vigilența mentală și multe altele. Să mănânci prea mult din una înseamnă să mănânci prea puține din cealaltă și ambele opțiuni sunt suboptimale. Folosește acest calculator ca să îți setezi macronutrienții pentru rezultate grozave.

#3 Mănâncă Destui Micronutrienți

fruits

O varietate largă de vitamine și minerale este esențială pentru producția hormonilor steroizi corporali, incluzând testosteronul.

Chiar dacă în societatea noastră modernă mâncarea este abundentă, valoarea ei micronutritivă scade încetul cu încetul. În ciuda creșterii obezității, o mare parte din populație are deficiențe de micronutrienți esențiali. Rezolvarea deficiențelor începe mâncând mai multe “alimente neprocesate” precum: ouă, cărnuri slabe, cartofi, mere, fructe de pădure, avocado și așa mai departe. O dietă bună “bazată pe alimente neprocesate” acoperă consumul mulor micronutrienți esențiali. Poți adăuga o multivitamină de bună calitate pe deasupra și nu vei mai avea nevoie de altceva.

#4 Redu Consumul Alimentelor Foarte Procesate

hugh-jackman-wolverine-origins-experiment

“Alimente procesate” e un termen care nu ar fi acceptat într-o lucrare științifică pentru că ar însemna lucruri diferite pentru diferite persoane. Până la urmă, dacă iei o bucată de carne și o toci, acum e un aliment procesat. Ar trebui să definești procesele la care te referi.

“Alimentele procesate” din care te-am încuraja să mănânci doar puțin ar fi: alimentele cu mult zahăr care expiră după foarte mult timp, felurile de mâncare pe care le poți prepara la microunde, cărnurile procesate (precum crenvurști, șuncă, bacon, mezeluri preambalate și alte produse care sunt roz, afumate și conservate cu nutrat de sodiu), alimente la conservă, sosuri cu multe grăsimi.

Produse Populare Pentru Definire din Magazinul Nostru

*Rezultatele pot varia în funcție de individ