Cum Să Slăbești – În Sfârșit

Când oamenii eșuează să slăbească, foarte rar își asumă responsabilitatea.

E greu să recunoaștem că nu suntem disciplinați. Să dăm vina pe metabolism sau pe hormonii noștri ne ajută să ne simțim mai bine cu noi înșine. Dar în interior știm că e vina noastră.

Un deficit caloric va cauza mereu pierdere de grăsime. Nu contează dacă mănânci grăsimi sau carbohidrați, curat sau fast foodșase mese pe zi sau două mese pe zi, dacă mănânci dimineața sau seara, dacă ești într-un deficit – VEI PIERDE grăsime.

Acum, e adevărat că rata metabolică scade când pierdem greutate. Dar niciodată îndeajuns încât să elimine un deficit caloric și să oprească scăderea în greutate. Spre exemplu, în studiul înfometării efectual la Universitatea din Minnesota în 1945, 36 de voluntari tineri au fost hrăniți cu aproximativ 1500 de calorii pe zi timp de șase luni.

Ce crezi că s-a întâmplat?

52260768-SmallToți au ajuns la aproximativ 5% grăsime corporală, foarte aproape de moarte. Oamenii ăștia au pierdut 25% din greutatea lor corporală și rata metabolică tot nu li s-a deteriorat. Le-a scăzut, dar doar cu un maximum de 15% sub ce ar fi de așteptat de la scăderea în greutate. Nu îndeajuns încât să compenseze deficitul.

După toate dovezile astea, dacă oamenii nu pot accepta că e vina lor, chiar nu prea există speranță pentru ei. Vor continua să aibă mentalitatea de victimă și nu vor schimba niciodată nimic.

Asumare Responsabilității

Dar cred că majoritatea dintre noi își asumă responsabilitatea pentru rezultate. Ne confruntăm cu altă problemă.

ȘTIM cum să ne îmbunătățim, doar că NU ÎNȚELEGEM de ce nu o facem.

Știi cum să creezi deficitul ăla ca să pierzi grăsime. Știi că e nevoie de timp. Știi că trebuie să fii disciplinat. Și totuși găsești mereu metode să te convingi că poți mânca puțin mai mult, găsești o cale să te convingi că meriți o zi fără dietă. Sau cea mai comună scuză: te convingi că te vei revanșa în ziua următoare.

Știm că e greșit. De ce o facem?

E din cauza programării noastre mentale.

Programarea Noastră Mentală ne Controlează Viața

Mereu facem ce ne vedem făcând în mințile noastre, nu ceea ce vrem să facem.

Pariez că exact în momentul ăsta, știi cum să intri în formă, știi cum să îți faci treaba mai bine la serviciu, știi cum să fii mai productiv, știi cum să ai relații mai bune, știi cum să îți îmbunătățești rezultatele – dar nu o faci.

De ce? Pentru că nu se simte ca tine. Nu se potrivește modului în care te vezi în mintea ta. Imaginea ta de sine corespunde mereu cu rezultatele tale. Uită-te la videoclipul ăsta: (serios, uită-te la el)

Să îți dau exemplul meu. Nu mi-a fost niciodata greu să mă definesc – mereu m-am văzut sculptat în mintea mea. Dar nu mă vedeam mare și puternic. De ce crezi că sunt doar atât de musculos după aproape trei ani de antrenament?

Am irosit multe luni încercând fără speranță să îmi îmbunătățesc rezultatele fără să îmi schimb imaginea de sine.

Mergeam la sală, aveam un antrenament grozav și când venea timpul să mănânc și să iau în greutate, mă convingeam să nu mănânc mult pentru că puteam pune grăsime. Deci am rămas la fel.

După ce stabileam un record personal important, la următorul antrenament aveam gândurile astea: “Nu mă simt în formă astăzi”, “Nu am dormit bine noaptea trecută”, “Dacă mă supraantrenez?”, așadar bineînțeles că am ratat setul.

De fiecare dată când obțineam rezultate mai bune decât imaginea mea de sine, comportamentul meu se schimba inconștient să mă readucă pe traseu. Știam cum să fiu mai bun? Poți paria, îi antrenam pe alții să se antreneze și să pună mușchi. Și ei aveau rezultate grozave, eu nu.

Imaginea ta de sine și grăsimea corporală

Imaginea ta de sine e probabil motivul pentru care nu poți pierde grăsime. Dacă te-aș ruga să te imaginezi la plajă vara asta, te-ai vedea cu fizicul actual sau cel dorit?

Dacă te vezi cu fizicul actual, îți pot garanta că nu te vei defini în vara asta. Nu contează cât de mult studiezi sau ce program urmezi.

Dacă nu îți schimbi imaginea de sine, de fiecare dată când vei pierde puțină grăsime, vei avea gândurile astea:

  1. Arăt atât de plat, ar trebui să fac un refeed (scuză să elimini deficitul)
  2. Devin prea mic, ar trebui să mă întorc la punerea de masă (scuză să elimini deficitul)
  3. Mă simt slăbit, ar trebui să mănânc mai mult (scuză să elimini deficitul)
  4. Și așa mai departe…

Astea par să fie gândurile tale logice, dar în realitate nu sunt. Modul prin care imaginea de sine te readuce la rezultatele normale e prin intermediul vocii rațiunii.

Raționalizare = raționarea minciunilor pentru minte

Trebuie să îți dai seama că gândurile astea sunt create de vechea ta condiționare mentală, nu sunt ale tale.

Cum îți Schimbi Imaginea de Sine?

Fă-o prin conștientizare și imaginație.

Conștientizarea pe cont propriu e transformativă. Simplul fapt că știi cum imaginea de sine îți controlează viața îți dă puterea de a te schimba. De acum înainte, nu te vei mai identifica fiecărui gând pe care îl ai.

Și imaginația e unde îți creezi propria viață.

Ia o foaie de hârtie și împarte-o în două:

your new self image

Pe partea stângă scrie fizicul tău actual. Sub, scrie-ți actualele obiceiuri. Asta faci zilnic și îți aduce rezultatele.

Pe partea dreaptă scrie fizicul dorit. Sub, scrie toate obiceiurile necesare să obții acel fizic.

Acum, fă un pas înapoi și uită-te la diferențe. Acum vezi ce trebuie schimbat în viața ta să îți atingi scopul. De fiecare dată când ai un gând care raționalizează de ce nu ar trebui să faci un obicei scris în partea dreaptă, să știi că e o minciună și să îl ignori.

Realizează că acțiunile scrise în partea dreaptă trebuie să devină comportamentul tău normal ca să obții fizicul dorit pe termen lung. Acțiunile necesare pentru fizicul tău dorit se simt ca discipline îngrozitoare, doar când scopul nu e imaginea de sine.

Dacă imaginea ta de sine e scopul, nu se mai simt ca discipline, sunt comportamentul tău normal. Doar ești tu însuți.

Mai multe resurse pe tema imaginii de sine:


Programul ShredSmart

Acesta este programul pentru pierdere de grăsime pe care îl folosesc acum.

Îți arată cum să faci mâncatul unui număr mic de calorii cât mai plăcut posibil, ca tu să nu fii nevoit să te bazezi pe cardio deloc. Cum am spus, doar facem plimbări în zilele de odihnă.

De asemenea, acest program îți permite să mănânci mese mari și ciocolată în fiecare zi, în timp ce încă pierzi grăsime fără probleme.

Îți recomand să arunci o privire asupra lui: află mai multe despre program aici.

Leave a Comment