Cum Să Slăbești Rapid Într-un Mod Plăcut

Pierderea de grăsime e simplă: doar trebuie să rămâi într-un deficit de calorii atât timp cât e nevoie să dai jos toată grăsimea nedorită.

Destul de simplu, dar problema constă în partea cu “atât timp cât e nevoie”.

Dacă trebuie să pierzi 5-7 kg de grăsime, înseamnă că trebuie să rămâi în deficit timp de 6-12 săptămâni. Deci timp de aproximativ două luni, trebuie să fii atent la cât de mult mănânci, să îți controlezi poftele și să ai grijă la ce mănânci când ieși în oraș.

Aceasta e problema. Răbdarea. Schimbarea obiceiurilor.

Majoritatea oamenilor pot să respecte o dietă foarte restrictivă timp de câteva zile. Merită să suferi o săptămână ca să obții ceea ce vrei.

Dar, după cum știm cu toții, aceste planuri nu funcționează. E nevoie de timp ca să pierzi grăsime. Nu poți pierde 5-7 kg de grăsime într-o săptămână. Nici măcar dacă stai nemâncat șapte zile.

Deci singura cale prin care poți ajunge la greutatea dorită este să înveți cum să ai un deficit caloric moderat pe o perioadă mai lungă de timp.

Două moduri prin care poți pierde grăsime

1. Voință pură

Acesta e scenariul în care știi că trebuie să mănânci mai puțin, deci o faci pur și simplu. Nu contează cum te simți, cât îți e de foame sau ce evenimente sociale trebuie să refuzi. Faci orice e nevoie pentru a fi în deficit.

Asta e admirabil și funcționează grozav. Totuși, ce faci cu viața ta? Așa nu ai mai putea să faci acele lucrurile pentru care voiai să fii în formă. De exemplu să ieși în oraș, să mergi la întâlniri sau să te relaxezi alături de prieteni sau familie. Așa nu mai are rost să fii în formă.

Nu asta e soluția. Așa că ia în calcul punctul următor.

2. Adaptarea planului tău de fitness la stilul tău de viață

Prin metoda asta înveți să menții un deficit caloric fără să îți dai viața peste cap. Nu vorbești despre dieta ta, nu te gândești la ea – pentru că e ceva normal. Acesta e secretul.

Toți oamenii raționali care au un procent scăzut de grăsime corporală știu și folosesc acest secret. Ei sunt atenți la mâncare și la obicieurile lor și nu trebuie să se folosească mereu de voință.

Nu voi minți, trebuie să știi cum să faci asta. Și, ca orice în viață, și asta se învață.

Dar dacă ești dispus să afli mai multe despre acest subiect, vei fi uimit de cât de ușor va fi să slăbești cât vrei.

Ca să adaptezi planul tău de fitness la stilul tău de viață, va trebui să stăpânești cei 3 stâlpi ai pierderii de grăsime cu succes.

Cele Trei Principii de Bază ale Definirii cu Ușurință

1. Gestionarea foamei

Aceasta este partea cea mai importantă. Ai nevoie de o abordare specială pentru a învăța cum să fii sătul consumând mai puține calorii decât de obicei. Trebuie să îți păcălești mintea și corpul făcându-le să creadă că mănânci mai multă mâncare decât mănânci de fapt.

În acest program, vom face asta în două moduri:

*Mâncând alimente cu puține calorii ca să poți mânca la fel de multă mâncare ca înainte

*Mâncând mai mult de fiecare dată, dar mai rar ca să te simți simți sătul cel puțin o dată pe zi, chiar și când ești în deficit

Ambele metode funcționează, dar cel mai bine ar fi să le folosești pe amândouă.

Poți să mănânci mai mult când ești la dietă decât atunci când doar te menții? Surprinzător, da. Vei învăța cum să o faci în capitolul despre Alegerile alimentare.

2. Eliminarea Poftelor

Ai fi dispus să renunți la toate mâncărurile tale preferate pentru a fi cât de definit se poate? Unii oameni fac asta, dar există o cale mai bună.

Vrem să arătăm uimitor pentru a ne bucura mai mult de viață, nu mai puțin. Iar să mănânci ceva delicios e o experiență plăcută la care nimeni nu ar vrea să renunțe.

Îți dau o veste bună: poți să mănânci orice vrei și să fii în deficit. Vei învăța cum să faci asta în capitolul despre Intermittent Fasting.

3. Evenimentele sociale

Ai merge la ziua de naștere a mamei tale și ai refuza să mănânci tortul pe care l-a făcut? Pentru a nu-ți strica abdomenul?

Unii oameni asta fac… dar eu nu aș face-o. Și sunt sigur că o iubești pe mama ta mai mult decât îți iubești abdomenul definit.

Dar, din nou, avem vești bune: Poți să mănânci tort și să ai abdomen sculptat în același timp. Poți participa la evenimentele sociale care implică mâncare și să fii într-un deficit.

Aplicarea Celor Trei Principii de Bază ale Definirii cu Ușurință

Prietenul și partenerul meu Radu a găsit un mod prin care poți rămâne într-un deficit în timp ce reușești să faci toate astea: să te simți sătul, să ai parte de mâncărurile preferate și să ai o viață socială activă.

L-a numit Programul ShredSmart.

Uite cum funcționează:

Controlul Foamei

Pentru a ne asigura că te simți sătul în timp ce slăbești, folosim două unelte simple: Intermittent Fasting și Alegeri Alimentare Bune.

Intermittent Fasting (IF) e un mod de a mânca în care treci peste micul dejun și îți amâni prima masă cu 4-6 ore după ce te trezești. Destul de neașteptat, fastingul pe termen scurt are efecte de potolire a foamei, deci strategia asta te ajută să treci de prima jumătate a zilei fără să consumi calorii și fără să te gândești la mâncare.

Uite cum ar putea arăta ziua ta:

  1. Trezirea la ora 7.
  2. Stai nemâncat până la ora 13 (poți bea cafea neagră și apă)
  3. Întrerupe Fastul la ora 13.
  4. Oprește-te din mâncat la ora 21 (poți avea 2-3 mese între orele 13 și 21)

Acest mod de a mânca păstrează multe calorii pentru a doua parte a zilei, făcând o mare diferență când vine vorba de viața socială.

Reducerea frecvenței meselor înseamnă că te vei putea bucura de mese mai mari. Mesele mai mari te ajută să te simți plin – asta ajută la reducerea senzației psihologice de foame și elimită stresul de a mânca mai puțin.

Acum să vedem cum se folosesc Alegerile Alimentare Bune. Prin Alegeri Alimentare Bune, ne referim la alimente care sunt sățioase, delicioase și nutritive (cărnuri slabe, ouă, produse lactate cu puține grăsimi, legume, fructe, cartofi). Când combinăm IF cu Alegerile Alimentare corecte, obținem ceva frumos: mese mari care sunt foarte sățioase, delicioase și nutritive.

Vizionează videoclipul de la începutul articolului și vei înțelege la ce mă refer.

Satisfacerea Poftelor

Îți va plăcea mult parte asta.

În loc să stăpânească poftele, Radu a ales o cale mai directă și le-a prevenit cu totul. Cum? Incluzând gustările preferate în dietă chiar de la început.

Îți amintești de Intermittent Fasting și de modul în care păstrează multe calorii pentru doar două sau trei mese? Cât de greu ar putea fi să incluzi desertul sau gustarea preferată în dietă? Nu e greu deloc.

Una dintre mesele mai mici poate fi gustarea ta preferată. Dacă ai văzut videoclipul de la începutul articolului, știi că am mâncat o ciocolată ca una dintre mese. A fost planificat și ai putea face și tu asta în fiecare zi, în timp ce încă pierzi grăsime fără probleme. În Programul ShredSmart, dieta e setată astfel:

  1. Fasting 4-6 ore după ce te trezești
  2. Cafea neagră în timpul fastului să potolească foamea
  3. Bea multă apă ca să te simți bine și să previi falsa senzație de foame
  4. Mănâncă un fruct când ți se face foame
  5. Prima masă (30-60% din caloriile zilei) – dacă asta e masa cea mică, poate fi desertul tău preferat
  6. A doua masă (30-60% din caloriile zilei) – dacă asta e masa cea mică, poate fi desertul tău preferat

Stilul de Viață Și Evenimentele Sociale

Aproape toate evenimentele sociale au loc seara. Din acest motiv, e logic să mănânci majoritatea caloriilor în a doua parte a zilei. Intermittent Fasting te ajută să faci exact asta.

Dacă ai o cină planificată la ora 20, poți păstra 60% din caloriile zilei pentru acel eveniment. Dacă ești un bărbat de mărime medie, asta poate însemna 1200 de calorii. Ai putea merge la un restaurant, să mănânci orice masă vrei și tot să fii într-un deficit.

Ai putea chiar să mănânci desert la prima masă. Ai putea avea o masă mică sau o gustare la ora 15, un fruct la ora 17 și o masă delicioasă la restaurant. Nici nu va fi nevoie să menționezi că ții dietă la cină. De fapt, s-ar putea ca oamenii să fie uimiți de cât de mult poți mânca.

Stresul psihologic al dietei = eliminat.

Acum e rândul tău

Ăsta e modul nostru de a slăbi fără efort. Ți-ar plăcea să înveți și tu cum se face? Amintește-ți că e o competență și odată ce o stăpânești, vei fi în control total al modului în care arăți.

Cursul complet despre pierderea de grăsime fără efort poate fi găsit aici: Cursul ShredSmart.

Și dacă vrei să studiezi fiecare subiect individual, o poți face citind articolele astea:

Dacă ai vreo întrebare, sunt aici să te ajut. Lasă un comentariu mai jos și spune-mi ce crezi sau dacă ai nevoie de ajutor. Citesc și răspund tuturor comentariilor.


Cum să Ajungi de la Slab cu Burtă la Musculos

Dacă vrei să vezi exact ce să mănânci, cum să îți setezi mesele, cum să treci de plafonările în forță, cum să faci cardio și așa mai departe, îți recomand Programul ShredSmart.

E scris de Radu Antoniu de la ThinkEatLift. Proiectat să dezvolte grupele musculare cheie pentru proporții incredibile, programul ăsta te va ajuta cu siguranță să îți obții fizicul dorit mai repede.

Dă Click aici să afli mai multe despre el.

Leave a Comment